Alpha-kurs i Missionskyrkan

alphakursFörutsättningslösa samtal om tro!

Den 24 januari startar vi en Alphakurs. Kursen sätter ljuset på de stora frågorna i livet och samtidigt ger den en introduktion kring vad kristen tro är och handlar om.

FÖR VEM?

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på vad kristen tro handlar om. Den vänder sig också till dig som nyligen blivit kristen och vill veta mer om vad det innebär att leva med en tro. Du som vill fräscha upp trons grunder kan också ha glädje av en Alphakurs.

HUR ÄR KURSEN UPPLAGD?

Vi möts i Missionskyrkan i Målsryd för en introduktionskväll tisdagen den 24 januari kl. 19:00. Efter den kvällen bestämmer du dig för om du vill fortsätta hela kursen.

Vi träffas tisdagar tolv gånger till. Vi börjar kvällarna med att äta tillsammans, sedan följer ett föredrag kring veckans ämne. Därefter samtalar vi kring det vi har hört. Varje kväll avslutas kl. 21:00. Vi träffas också en hel lördag i mitten av kursen.

Kursen hålls under avspända former. Man umgås, lyssnar på ett föredrag och samtalar om livets frågor. Det finns
utrymme för alla frågor och åsikter.

VI KOMMER BLAND ANNAT TA UPP:

Vem är Jesus?
Varför ska man be och hur? Vem är den helige Ande? Hur leder Gud?
Vad ska vi ha kyrkan till?

Frågor och intresseanmälan:
Sker till HobbE Jonasson på telefon 0706-351610 eller på mail: pastorn@toarpsmissionskyrka.se

Kursen kostar 200 kronor plus 30 kronor per måltid. Första träffen den 24 januari bjuder vi på maten.
Kursledare: HobbE Jonasson

Mycket varmt välkommen!