Vi söker en medarbetare på 60-100%

Vår missionsförsamling har funnits i drygt hundra år och tillhör Equmeniakyrkan. Vi verkar i Gånghester och Målsryd strax utanför Borås. Vi är en flergenerationsförsamling med ca 160 medlemmar som har ett stort barn och ungdomsarbete. Vi har under året arbetat med utveckling av församlingen och vi är måna om att komma vidare i vår tro och vill växa som församling samt bli mer använda av Gud.

Tillsammans med vår nya församlingsföreståndare som troligen börjar under hösten kommer ni att arbeta med:
– Att utveckla och uppmuntra församlingen i att komma i rätt funktion.
– Att vara en spindel i nätet mellan de olika verksamheterna samt avlasta och stötta ledarna
– Att ha en brobyggande funktion inom och utom församlingen, med strävan efter att skapa en röd tråd mellan de olika verksamheterna och åldrarna.
– Hålla i andakter och uppmuntra lärjungaträning och ledarskapsutveckling

Arbetsuppgifterna växlar naturligt över tid. De genomförs tillsammans med ledare i församlingen och beror på sökandes erfarenheter och styrkor

Du bör vara inställd på att arbeta flera kvällar i veckan, samt att närvara vid (och ibland ansvara för) ett antal läger per år.

Vi ser gärna att du…
– är en god kristen förebild och brinner för att dela med dig av din tro
bor på orten.
– har omsorg om unga vuxna och bygger relationer
– har erfarenhet som ledare i barn- och ungdomsarbete.
– har förmåga att lyssna på ungdomar och ta vara på deras kompetens och engagemang.
– är musikintresserad

Anställningsform  Tillsvidare

Ansökan med personligt brev och CV skickas senast den 30 juni
Ordförande Martin Neuman
Råslätt Klinthamra
516 95 Målsryd
Intervjuer sker löpande under ansökningstidens gång

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.